Nieuws

VRT: Een vijfgeslacht in Sint-Michaël (Essen)

In het woonzorgcentrum Sint-Michaël in Essen was er zondag 17 mei bijzonder bezoek voor Melanie Van den Buys (87). Ze is twee maanden geleden betovergrootmoeder geworden van Alesia, maar door de coronacrisis kon ze de kleine meid nu pas voor eerst in levende lijve ontmoeten.

HLN: Nieuw viergeslacht voor het eerst samen in Sint-Jozef (Kessel)

Het werd een bijzondere moederdag in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kessel. Bewoonster Maggy Vleugels (85) kreeg immers voor het eerst haar achterkleinkind Toulouse Van Ballaer (drie maanden oud) te zien. Samen met Lut Van Peborgh (62) en Liesbeth Baetens (34) uit Lier vormen Maggy en Toulouse een viergeslacht.

HLN: Late piek in wzc Heilig Hart in Nijlen

Ondanks de goede resultaten van vorige maand en de professionaliteit waarmee onze medewerkers elke dag opnieuw alle bestaande én bijkomende richtlijnen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid in acht nemen, klopt het dat in wzc Heilig Hart ondertussen meer bewoners een positieve Covid-19 test hebben afgelegd. Gezien de besmettelijkheid van het virus is de interne of externe oorzaak hiervan zeer moeilijk te achterhalen. Wij volgen de symptomen van alle bewoners en medewerkers nauwgezet op. Aangezien het tekort aan tests vanuit de overheid werd aangepakt, gaan wij bij de minste twijfel over tot testing en hertesting. Onze aandacht gaat nu in de eerste plaats uit naar onze getroffen bewoners en hun familieleden. Wij stellen alles in het werk om hen in deze moeilijke situatie de best mogelijke zorg te bieden en blijven deze familieleden ook permanent op de hoogte houden.

GVA: Zorgrobot brengt familie tot bij rusthuisbewoners

Woonzorgcentrum Kloosterhof (Berlaar) ontving op donderdag 23 april 2020 zorgrobot "James" van het bedrijf Digitopia! De zorgrobot kent de lievelingsliedjes maar kan bewoners ook in contact brengen met hun familieleden via een videogesprek.

HLN: Bewoners wzc Heilig Hart in Nijlen getest op Covid-19: één bewoner besmet

Wzc Heilig Hart werd door de overheid geselecteerd als 1 van de 30 woonzorgcentra waar nog geen Covid-19 besmettingen waren om test uit te voeren. Van alle bewoners werd een test afgenomen en hieruit bleek dat slechts 1 bewoner besmet is met het virus. Dankzij deze resultaten kunnen wij nu zeer gericht ingrijpen om zo een verdere verspreiding te voorkomen. Klik op de afbeelding voor het artikel op HLN.be

Reportage vitrineconcert Sint-Margaretha (Het Journaal – één)

In het Journaal op één zat op vrijdag 27/03/2020 om 13.00 uur een stukje over het "vitrineconcert" door Jonas Van Esch dat in Sint-Margaretha (Holsbeek) is doorgegaan. Klik op de afbeelding om de reportage te bekijken op ons Youtube kanaal!

Schenking van 2 tablets aan Zonnewende door Toby Alderweireld

Dankzij Toby Alderweireld zijn er voor de bewoners van Zonnewende Kapellen 2 extra tablets ter beschikking zodat zij contact kunnen houden met vrienden en familieleden.

RTV: Waverse bloemist geeft stock aan Heists woonzorgcentrum

Op initiatief van de Vlaamse siertelers werden er op verschillende plaatsen bloemen afgeleverd om ouderen in woonzorgcentra een hart onder de riem te steken nu ze geen bezoek meer mogen ontvangen. Klik op de afbeelding om de reportage te bekijken die rtv maakte in Sint-Jozef Wiekevorst.

vrtNWS Naaipakketjes mondmasker meteen uitgeput

Wij lanceerden op de facebookpagina's van onze huizen een oproep om mondmaskers te naaien. Hierop werd massaal gereageerd waardoor onze pakketjes overal meteen waren uitgedeeld. Bedankt aan iedereen die mee geholpen heeft. Klik op de afbeelding om het vrtNWS bericht te bekijken.

Mobiel AlarmeringsSysteem (M.A.S)

Realiseer je droom: word verpleegkundige

Werken als verpleegkundige. Je hebt het altijd al willen doen. Dankzij de Randstad Medical Academy kan jij je droom waarmaken en kan je halftijds werken én studeren. Ook bij ons!

Meer informatie nodig? Klik op de afbeelding en surf naar de officiële website van de Randstad Medical Academy!

Afgelopen vrijdag kondigde premier Alexander De Croo strengere coronamaatregelen aan om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Cafés en restaurants sluiten voor een maand en de nauwe contacten worden nog verder beperkt tot maximaal 1 persoon. Onze woonzorgcentra zullen gezien de genomen maatregelen én de verdere verspreiding van het virus ook omschakelen van code oranje naar code rood.

Net zoals tijdens de vorige kleurcode blijft het ook nu nog mogelijk voor een partner én de kinderen (of een naaste - wanneer er geen partner of kinderen zijn) om op bezoek te komen. Omdat wij het verloop binnen onze woonzorgcentra verder moeten beperken, vragen wij wel om tijdens deze fase nog maar met 1 persoon tegelijk op bezoek te komen (i.p.v. 2 personen).
... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook

Deze week in onze huizen ...
🎂 Trientje werd 100 @ Sint-Michaël
🖼 Kunst door de bewoners @ Heilige Familie
📸 Foto's uit de oude doos @ Heilig Hart Nijlen
🏗 Start van de werken @ Zonnewende
... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook

#dagtegenkankerVandaag is het de #dagtegenkanker en steunen we iedereen die getroffen wordt door kanker. 👉 Deel dit gele lintje en laat hen weten dat ze er niet alleen voor staan. ... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook

Op dinsdag 6 oktober kondigde de overheid een aantal verstrengingen aan, zowel voor privé-bijeenkomsten thuis als voor de nauwe contacten. Omwille van de huidige situatie, worden deze laatste beperkt tot een maximum van 3 personen en dit al zeker t.e.m. 9 november.

Dit wil zeggen dat ook onze bewoners nog maar 3 nauwe contacten mogen hebben en dat al onze huizen zich voortaan in “code oranje” bevinden. Familiebezoeken zijn hierdoor niet meer mogelijk maar bezoek blijft uiteraard steeds welkom, al zullen dit gezien de huidige regelgeving wel altijd dezelfde 3 personen moeten zijn.
... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook