Nieuws

RTV: 1 jaar corona

Sint-Jozef in Wiekevorst was één van de eerste woonzorgcentra in de regio die een bewoner in quarantaine moest plaatsen toen dat nog heel ongewoon was. In deze reportage blikt RTV terug op 1 jaar Corona.

RTV: Videobellen op groot scherm

Skypen of videobellen, we doen het intussen allemaal, maar niet voor iedereen is het gepruts op het scherm van een tablet of smartphone ideaal. Daarom schenk technologiebedrijf Aviniti een groot tv-scherm aan woonzorgcentrum Heilig Hart in Nijlen.

ATV: Deelsysteem rolstoelfietsen in Essen

De gemeente Essen is gestart met een deelsysteem van rolstoelfietsen. Hiermee willen ze de gemeente bereikbaarder maken voor mensen met een beperking. Daarnaast is er ook een samenwerking met ons woonzorgcentrum Sint-Michaël

ROBtv: Familie van bewoners verrassen zorgpersoneel

Uit dankbaarheid voor de goede zorgen van het personeel werden alle medewerkers van Sint-Margaretha (Holsbeek) door een aantal familieleden in de bloemetjes gezet.

VRT: Een vijfgeslacht in Sint-Michaël (Essen)

In het woonzorgcentrum Sint-Michaël in Essen was er zondag 17 mei bijzonder bezoek voor Melanie Van den Buys (87). Ze is twee maanden geleden betovergrootmoeder geworden van Alesia, maar door de coronacrisis kon ze de kleine meid nu pas voor eerst in levende lijve ontmoeten.

HLN: Late piek in wzc Heilig Hart in Nijlen

Ondanks de goede resultaten van vorige maand en de professionaliteit waarmee onze medewerkers elke dag opnieuw alle bestaande én bijkomende richtlijnen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid in acht nemen, klopt het dat in wzc Heilig Hart ondertussen meer bewoners een positieve Covid-19 test hebben afgelegd.

HLN: Bewoners wzc Heilig Hart in Nijlen getest op Covid-19: één bewoner besmet

Wzc Heilig Hart werd door de overheid geselecteerd als 1 van de 30 woonzorgcentra waar nog geen Covid-19 besmettingen waren om test uit te voeren. Van alle bewoners werd een test afgenomen en hieruit bleek dat slechts 1 bewoner besmet is met het virus. Dankzij deze resultaten kunnen wij nu zeer gericht ingrijpen om zo een verdere verspreiding te voorkomen. Klik op de afbeelding voor het artikel op HLN.be

RTV: Waverse bloemist geeft stock aan Heists woonzorgcentrum

Op initiatief van de Vlaamse siertelers werden er op verschillende plaatsen bloemen afgeleverd om ouderen in woonzorgcentra een hart onder de riem te steken nu ze geen bezoek meer mogen ontvangen. Klik op de afbeelding om de reportage te bekijken die rtv maakte in Sint-Jozef Wiekevorst.

HLN: Diane kan weer bakken

Diane (69) kan eindelijk weer pannenkoeken komen bakken of soep helpen maken op de gesloten afdeling van wzc Sint-Jozef (Kessel). Al 2 jaar lang steekt ze daar de handen uit de mouwen als vrijwilliger maar door de coronacrisis konden vrijwilligers tijdelijk niet meer helpen.

HLN: Nieuw viergeslacht voor het eerst samen in Sint-Jozef (Kessel)

Het werd een bijzondere moederdag in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kessel. Bewoonster Maggy Vleugels (85) kreeg immers voor het eerst haar achterkleinkind Toulouse Van Ballaer (drie maanden oud) te zien. Samen met Lut Van Peborgh (62) en Liesbeth Baetens (34) uit Lier vormen Maggy en Toulouse een viergeslacht.

GVA: Zorgrobot brengt familie tot bij rusthuisbewoners

Woonzorgcentrum Kloosterhof (Berlaar) ontving op donderdag 23 april 2020 zorgrobot "James" van het bedrijf Digitopia! De zorgrobot kent de lievelingsliedjes maar kan bewoners ook in contact brengen met hun familieleden via een videogesprek.

Reportage vitrineconcert Sint-Margaretha (Het Journaal – één)

In het Journaal op één zat op vrijdag 27/03/2020 om 13.00 uur een stukje over het "vitrineconcert" door Jonas Van Esch dat in Sint-Margaretha (Holsbeek) is doorgegaan. Klik op de afbeelding om de reportage te bekijken op ons Youtube kanaal!

Schenking van 2 tablets aan Zonnewende door Toby Alderweireld

Dankzij Toby Alderweireld zijn er voor de bewoners van Zonnewende Kapellen 2 extra tablets ter beschikking zodat zij contact kunnen houden met vrienden en familieleden.

vrtNWS Naaipakketjes mondmasker meteen uitgeput

Wij lanceerden op de facebookpagina's van onze huizen een oproep om mondmaskers te naaien. Hierop werd massaal gereageerd waardoor onze pakketjes overal meteen waren uitgedeeld. Bedankt aan iedereen die mee geholpen heeft. Klik op de afbeelding om het vrtNWS bericht te bekijken.

Realiseer je droom: word verpleegkundige

Werken als verpleegkundige. Je hebt het altijd al willen doen. Dankzij de Randstad Medical Academy kan jij je droom waarmaken en kan je halftijds werken én studeren. Ook bij ons!

Meer informatie nodig? Klik op de afbeelding en surf naar de officiële website van de Randstad Medical Academy!