Nieuws

VRT: Een vijfgeslacht in Sint-Michaël (Essen)

In het woonzorgcentrum Sint-Michaël in Essen was er zondag 17 mei bijzonder bezoek voor Melanie Van den Buys (87). Ze is twee maanden geleden betovergrootmoeder geworden van Alesia, maar door de coronacrisis kon ze de kleine meid nu pas voor eerst in levende lijve ontmoeten.

HLN: Nieuw viergeslacht voor het eerst samen in Sint-Jozef (Kessel)

Het werd een bijzondere moederdag in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kessel. Bewoonster Maggy Vleugels (85) kreeg immers voor het eerst haar achterkleinkind Toulouse Van Ballaer (drie maanden oud) te zien. Samen met Lut Van Peborgh (62) en Liesbeth Baetens (34) uit Lier vormen Maggy en Toulouse een viergeslacht.

HLN: Late piek in wzc Heilig Hart in Nijlen

Ondanks de goede resultaten van vorige maand en de professionaliteit waarmee onze medewerkers elke dag opnieuw alle bestaande én bijkomende richtlijnen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid in acht nemen, klopt het dat in wzc Heilig Hart ondertussen meer bewoners een positieve Covid-19 test hebben afgelegd. Gezien de besmettelijkheid van het virus is de interne of externe oorzaak hiervan zeer moeilijk te achterhalen. Wij volgen de symptomen van alle bewoners en medewerkers nauwgezet op. Aangezien het tekort aan tests vanuit de overheid werd aangepakt, gaan wij bij de minste twijfel over tot testing en hertesting. Onze aandacht gaat nu in de eerste plaats uit naar onze getroffen bewoners en hun familieleden. Wij stellen alles in het werk om hen in deze moeilijke situatie de best mogelijke zorg te bieden en blijven deze familieleden ook permanent op de hoogte houden.

GVA: Zorgrobot brengt familie tot bij rusthuisbewoners

Woonzorgcentrum Kloosterhof (Berlaar) ontving op donderdag 23 april 2020 zorgrobot "James" van het bedrijf Digitopia! De zorgrobot kent de lievelingsliedjes maar kan bewoners ook in contact brengen met hun familieleden via een videogesprek.

HLN: Bewoners wzc Heilig Hart in Nijlen getest op Covid-19: één bewoner besmet

Wzc Heilig Hart werd door de overheid geselecteerd als 1 van de 30 woonzorgcentra waar nog geen Covid-19 besmettingen waren om test uit te voeren. Van alle bewoners werd een test afgenomen en hieruit bleek dat slechts 1 bewoner besmet is met het virus. Dankzij deze resultaten kunnen wij nu zeer gericht ingrijpen om zo een verdere verspreiding te voorkomen. Klik op de afbeelding voor het artikel op HLN.be

Reportage vitrineconcert Sint-Margaretha (Het Journaal – één)

In het Journaal op één zat op vrijdag 27/03/2020 om 13.00 uur een stukje over het "vitrineconcert" door Jonas Van Esch dat in Sint-Margaretha (Holsbeek) is doorgegaan. Klik op de afbeelding om de reportage te bekijken op ons Youtube kanaal!

Schenking van 2 tablets aan Zonnewende door Toby Alderweireld

Dankzij Toby Alderweireld zijn er voor de bewoners van Zonnewende Kapellen 2 extra tablets ter beschikking zodat zij contact kunnen houden met vrienden en familieleden.

RTV: Waverse bloemist geeft stock aan Heists woonzorgcentrum

Op initiatief van de Vlaamse siertelers werden er op verschillende plaatsen bloemen afgeleverd om ouderen in woonzorgcentra een hart onder de riem te steken nu ze geen bezoek meer mogen ontvangen. Klik op de afbeelding om de reportage te bekijken die rtv maakte in Sint-Jozef Wiekevorst.

vrtNWS Naaipakketjes mondmasker meteen uitgeput

Wij lanceerden op de facebookpagina's van onze huizen een oproep om mondmaskers te naaien. Hierop werd massaal gereageerd waardoor onze pakketjes overal meteen waren uitgedeeld. Bedankt aan iedereen die mee geholpen heeft. Klik op de afbeelding om het vrtNWS bericht te bekijken.

Tijdelijke sluiting deuren

Als voorzorgsmaatregel zullen ook de deuren van onze lokale dienstencentra, dagverzorgingscentra en woonzorgcentra tijdelijk gesloten zijn. Wij danken iedereen voor het begrip!

Preventiemaatregelen Coronavirus

Wij vragen al de bezoekers van onze woonzorgcentra om hun handen te ontsmetten bij aankomst, niet op bezoek te komen bij ziekte en het bezoek te registreren aan het onthaal of op het blad op elke kamer (zie onze affiches ter plaatse voor meer info).

Mobiel AlarmeringsSysteem (M.A.S)

Realiseer je droom: word verpleegkundige

Werken als verpleegkundige. Je hebt het altijd al willen doen. Dankzij de Randstad Medical Academy kan jij je droom waarmaken en kan je halftijds werken én studeren. Ook bij ons!

Meer informatie nodig? Klik op de afbeelding en surf naar de officiële website van de Randstad Medical Academy!

... want soms zegt één beeld meer dan duizend woorden ...Woonzorgcentrum Heilige Familie in Heist-op-den-Berg ... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook

2 weken geleden

Zorggroep Zusters van Berlaar

Onze medewerkers steken elke dag de handen uit de mouwen in de zorg 💪. Ook voor hun gezinsleden is dat heel wat. Daarom hebben wij voor alle medewerkers én hun gezinsleden een mondmasker voorzien, samen met een flesje handgel van INEOS Belgium en dankzij Zeb ook een kortingbon van € 20 voor het personeelslid zelf.
Want ook wij willen op onze beurt zorgen voor onze keien in zorg! Bedankt!
... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook

Lieve 🌸 Alesia 🌸bracht een bezoekje aan haar betovergrootmoeder Melanie @ Sint-Michaël. Het vijfgeslacht haalde volop het nieuws maar hoe oud zijn de 5 generaties samen? 🤔 Doe eens een gokje 🙃 en ontdek het in het filmpje 👇 van MNM.be ... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook

De eerste bezoekers in Heilige Familie! ... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook

3 weken geleden

Zorggroep Zusters van Berlaar

Een aantal van onze huizen zijn alvast alles in gereedheid aan het brengen om vanaf maandag opnieuw bezoek te kunnen ontvangen. Met zéér veel aandacht en respect voor alle vooropgestelde maatregelen proberen zij er toch een zo aangenaam mogelijke omgeving van te maken! 💪👏 ... Lees meerLees minder

Bekijk op facebook