Nieuws

GVA: Troostplek in tuin Kloosterhof feestelijk ingehuldigd

13 september 2021
In wzc Sint-Jozef in kessel hebben ze dit weekend een zomermarkt en buurtfeest georganiseerd. Er werd een elektrische rolstoelfiets in gebruik genomen maar het feest betekende ook de officieuze start van het grote nieuwbouwproject voor het woonzorgcentrum.

Nieuwsblad (+ artikel): Nieuwe rolstoelfiets én bouwplannen voor …

13 september 2021
In wzc Sint-Jozef in kessel hebben ze dit weekend een zomermarkt en buurtfeest georganiseerd. Er werd een elektrische rolstoelfiets in gebruik genomen maar het feest betekende ook de officieuze start van het grote nieuwbouwproject voor het woonzorgcentrum.

Nieuwsblad: Heilige Familie viert honderdste verjaardag van zuster …

8 september 2021
Wzc Heilige Familie in Heist-op-den-Berg vierde onlangs de 100ste verjaardag van zuster Theodosia Mariën. Als missiezuster woonde en werkte ze meer dan 50 jaar in Denemarken, dus werden de Deense vlaggen en nationale kleuren massaal bovengehaald.

HLN: Radio Apollo vindt nieuw onderkomen

4 september 2021
Vrije radiozender Apollo heeft een nieuw onderkomen gevonden op een bijzondere locatie: Sint-Jozef in Wiekevorst. Voortaan zullen de 30 actieve leden radio maken vanuit het woonzorgcentrum.

GVA: Oorlogsveteraan viert honderdste verjaardag

21 juli 2021
Marcel Van Den Broeck vierde woensdag samen met heel wat familieleden zijn honderdste verjaardag in woonzorgcentrum Kloosterhof in Berlaar

GVA: Corona versterkt samenwerking tussen gemeente en wzc

23 juni 2021
De gemeente Essen en het wzc Sint-Michaël gaan nog intenser samenwerken. Een direct gevolg van de coronacrisis en in het belang van zowel de bewoners van het wzc en als die van de aanpalende gemeentelijke serviceflats.

Nieuwsblad: Buurtzorg Wiekevorst bouwt dienstencentrum en …

18 mei 2021
Buurtzorg Het Pluspunt Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) is deze week begonnen met de bouw van een lokaal dienstencentrum en een dagverblijf voor ouderen in de Sint-Jozefstraat. De gerenoveerde woning naast de werkzaamheden opent op 1 september als kinderopvang. De uitbating daarvan is in handen van Ferm, vroeger KVLV.

GVA: Oud schoolpaviljoen maakt plaats voor buurtzorghuis

13 mei 2021
De vzw Zorggroep Zusters van Berlaar is in de Sollevelden gestart met de afbraak van een oud schoolgebouw, omdat het niet langer voldeed aan alle normen. Er komt een buurtzorghuis in de plaats, waar bewoners van Berlaar binnenkort met al hun zorgvragen terechtkunnen.

GVA (+ artikel): Kinderen overhandigen zelfgemaakte bloemen

18 april 2021
De Gezinsbond Kessel had in de paasvakantie knutselpakketten uitgedeeld aan ingeschreven kinderen die hiermee papieren bloemen konden maken voor de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kessel. Zondag konden ze deze gaan overhandigen.

Nieuwsblad (+ artikel): Rusthuisbewoners zingen uit volle borst 

16 maart 2021
De bewoners van woonzorgcentrum Heilig Hart in Nijlen hebben dinsdag samen het nummer "ik hou van u" van Noordkaap gezongen. Daarmee wilden ze het zorgpersoneel bedanken voor alle inspanningen van het voorbije jaar.

RTV: 1 jaar corona

18 februari 2021
Sint-Jozef in Wiekevorst was één van de eerste woonzorgcentra in de regio die een bewoner in quarantaine moest plaatsen toen dat nog heel ongewoon was. In deze reportage blikt RTV terug op 1 jaar Corona.

Nieuwsblad (+ artikel): Bijna-eeuweling Frans blij met vaccinatie

11 januari 2021
In de vaccinatieronde kwamen maandag de twee Nijlense woonzorgcentra aan de beurt. Onder de gevaccineerden was ook Frans Van Cant, die nu helemaal klaar is om binnen een paar weken 100 jaar te worden.